T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Fatma Alkan İlkokulu

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMALARI VE ÇEVRE BİLİNCİ PEŞİNDEYİZ" ERASMUS+ PROJEMİZİ TAMAMLADIK.

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMALARI VE ÇEVRE BİLİNCİ PEŞİNDEYİZ" ERASMUS+ PROJEMİZİ TAMAMLADIK

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM VE ÇEVRE UYGULAMALARI PEŞİNDEYİZ ERASMUS+ PROJEMİZ

Projemiz 12 ay süreli Erasmus+ k1 Projesidir. Proje kapsamında okulumuzda görev yapan 10 öğretmen ile Portekiz’in Braga Şehrine ziyarete gidilmiştir. Bu kapsamda bir hafta süreyle kişiselleştirilmiş eğitim uygulamaları kapsamında Braga Mob eğitim kurumunda eğitim gerçekleştirilmiştir. Eğitim içeriğinde kişiselleştirilmiş eğitim uygulamaları olan Kahoot, Mentimeter, Quiziz, Google Classroom, SkyView, Canva  gibi uygulamalar konusunda eğitim gerçekleştirilmiştir. Canvada bir sununun nasıl hazırlanacağı ve sunulacağı, Quiziz de online bir sınavın nasıl yapılacağı ve sonuçlarına nasıl ulaşılabileceği, Kahoot ta ders sonunda kazanımın gerçekleşme düzeyini ölçebilmek amacıyla mini testler ve bilgi yarışmalarının nasıl yapılabileceği, SkyViewde sanal bir uzay turuna öğrencilerin nasıl çıkarılabileceği, Google Classroomda ise online yapılan dersler sonrasında ödevlendirmenin nasıl yapılabileceği, öğrencilere online olarak kaynakların nasıl ulaştırılabileceği ve öğrencilerin takibinin nasıl yapılabileceği konusunda uygulamaları eğitimler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Portekiz eğitim sistemi ve ne tür uygulamaların bu eğitim sisteminde gerçekleştirilmekte olduğu detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Portekiz eğitim sisteminde bir yılda 2 yada 3 dönemli planlamaların olduğu, bu planlamanın okul müdürünün yetkisinde olduğu, kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere iki tür istihdam tipinde öğretmen çalıştırıldığı, kadrolu öğretmen sayısının çok az olduğu, okul müdürlerinin öğretmenlerle yıllık olarak sözleşme imzaladıkları öğrenilmiştir.

            Eğitim sonrasındaki hafta ise okul gözlemleri yapılmıştır. Okullarda kişiselleştirilmiş uygulamalar kapsamında Portekiz eğitim bakanlığınca öğrencilere mini dizüstü bilgisayarlar verildiği, öğretmenlerin işlenecek konuya ilişkin kaynakları online olarak öğrencilerle paylaştığı, öğrencilerin bu kaynaklardan dersleri takip ettikleri ve bu uygulamanın kullanıldığı okullarda ders kitaplarının kullanılmasına ihtiyaç kalmadığı görülmüştür. Ayrıca öğrencilere sorulan soruların cevaplarının değerlendirilmesi amacıyla her öğrenci için bir karekod oluşturulduğu ve altında da öğrencinin doğru seçeneği işaretlediği uygulamaların olduğu, soru sorulduktan sonra öğretmenin mobil uygulama ile cevapları tahtadan okuttuğu ve tüm öğrencilerin soruları doğru cevaplayıp cevaplamadıklarını anında görebildikleri gözlemlenmiştir. Özel eğitim öğrencisi olan öğrencilerin kayıtlı oldukları sınıflarda eğitimlerine devam ettikleri fakat bunlara birer tane özel eğitim öğretmeninin refakat ettiği gözlemlenmiştir. Matematik dersleri için özel sınıflar oluşturulduğu temel matematik eğitimleri dışında öğrencilerin zihinsel algılarını geliştirmek için çok yoğun bir şekilde akıl ve zeka geliştirilmesine yönelik akıl ve strateji oyunlarının derslerde kullanıldığı ve öğrencilerinde bu oyunlara yoğun ilgi gösterdikleri gözlemlenmiştir. Öğrencilerin öğle yemeğini okulda yedikleri ve bununda okul tarafından karşılandığı öğrenilmiştir. Ders bitimi sonrasında öğrencilerin velilerin isteği doğrultusunda kültür ve spor etkinlik ve kurslarına katıldıkları bu eğitimlere katılan öğrencilerin saat 17:00 - 18:00 arasında okuldan ayrıldıkları gözlemlenmiştir. Öğrencilerin çevreye karşı çok duyarlı oldukları, koridorlarda çöp kovasına ihtiyaç dahi duyulmadığı gözlemlenmiştir. Çevre klüpleri aracılığı ile de bu eğitimlere devam ettikleri gözlemlenmiştir. Bizim ülkemiz gibi yoğun bir şekilde göç alan Portekiz de mültecilerin eğitim sistemine direkt olarak dahil edilmedikleri, öncelikle Portekizcenin öğrencilere öğretildiği ve Portekizceyi öğrenen öğrencilerin eğitim sistemi içerisine dahil edildiği öğrenilmiştir.   

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 11.12.2023 10:37 - Görüntülenme: 96
  Beğen | 2  kişi beğendi